En personlig fotograf

Familjefotografering - några goda råd

Jag erbjuder familjefotografering med sting! Här får ni bilder som hela familjen kan glädjas över. I min studio ser jag till att få fram era glada och busiga sidor så att bilden blir ett roligt minne. Om ni har en särskild idé kring hur ni vill att bilden ska göras är jag idel öra. Det viktigaste är dock att ni alla är utvilade och ser pigga ut inför fotogaraferingen.

Tips inför familjefotograferingen

Ett familjefotografi ska hålla i många år framöver. Därför finns det lite saker som kan vara bra att tänka på innan ni kommer till fotostudion.

Välj kläder och färger med omsorg. Det är bättre att välja återhållsamma färger och mönster så att de inte tar bort uppmärksamheten från era ansikten. Mode och frisyrer ändras med åren.

'Något som är modernt idag kan se lustigt ut om 20-30 år. Försök därför gärna att klä er neutralt och att ordna håret så att fokus ligger på era ansikten. Om någon av er har lite fet hy kan det vara bra att använda lite matt smink för att undvika att det blänker. Både män och kvinnor kan behöva detta. Jag hjälper er gärna.

Barn kan vara lite blyga när de kommer till en ny miljö. Kom gärna en stund i förväg så att de får bekanta sig med mig och min studio så kommer det att gå lättare. Hela familjen bör vara mätt och utvilad så att alla håller humöret uppe.

Klassiska eller roliga bilder - ni bestämmer

Vi kan antingen ta ett klassiskt foto där ni sitter i en gruppering eller så hittar vi på någon rolig aktivitet eller skapar en oväntad komposition tillsammans. En rolig variant på familjefoto är till exempel att ta en profilbild på samtliga, till exempel i åldersordning. Man ser ofta ansiktsdrag som är återkommande, vilket gör att ni får en tydlig samhörighet.

Bilderna som jag leverera har 75 års garanti på materialet. Vid bildvisningen kan ni välja mellan såväl vanliga fotografier och tavlor till kollage, fotoböcker, plexitavlor, canvas, aquarellpapper med mera. Ni väljer fritt den typ av produkter som passar bäst hemma hos er.

Hör av er till mig så berättar jag mer om vad man kan göra vid en familjefotografering och hur vi tillsammans skapar ett fint minne för hela familjen!